Combinatie van twee werelden

Spijkenisse, Zuidland, Geervliet, Heenvliet, Simonshaven, Abbenbroek en Hekelingen vormen samen de gemeente Nissewaard. Een gebied vol tegenstellingen. Het is een moderne omgeving waar je op allerlei manieren kunt genieten van de architectuur, natuur en cultuur. Maar het is ook een historische plek die al eeuwen oud is en waar de watergeuzen vroeger hun toevlucht zochten. Het is dorp versus stad. Dynamiek versus rust. Industrieel versus natuur. Oud versus nieuw. In Nissewaard, komen werelden samen.
 

Dorpen en stad in Nissewaard - Bekijk ze allemaal

Bouwprojecten - In Nissewaard

Verken de omgeving

De stedelijke omgeving van Spijkenisse met de verbinding naar de stad Rotterdam verruil je binnen enkele minuten fietsen voor prachtige natuur.

De landelijk gelegen pittoreske middeleeuwse stadjes Geervliet en Heenvliet en de dorpen Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven en Hekelingen zijn gelegen in de nabijheid van de Bernisse, een prachtig recreatiegebied met wandel- en fietspaden, strandjes en speelweiden. 

In de natuurgebieden De Beningerslikken, De Uitwaayer en de Allemansgriend vind je diverse wandel- en fietspaden en kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. 

Lees meer
Lees meer over de omgeving