Duurzaam wonen

Je energierekening verlagen, comfortabel wonen en meteen iets goeds doen voor het milieu? Het energiezuiniger maken van jouw woning kan op veel manieren. Denk aan zonnepanelen, of isoleer je dak, spouwmuur of je vloer. Zo zit jij er lekker warm bij en heeft het klimaat er ook nog eens baat bij. 

Energiek Voorne-Putten

Energiek Voorne-Putten is een initiatief van de vier gemeenten op Voorne-Putten. Zo werken ze onder meer aan de energietransitie van Voorne-Putten en gaan stap voor stap over op duurzame energievoorziening.

Doe inspiratie op hoe jij kan bijdragen om ook stapje voor stapje over te gaan naar een duurzame leefomgeving. Of oriënteer je op wat er binnen jouw gemeente mogelijk is. 

Lees meer
Meer over duurzame energie op Voorne-Putten

ISDE

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Ook zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor een subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Lees meer
Particulieren

Duurzaam Bouwloket

Wil jij jouw woning alvast voorbereiden op wat komen gaat? Bij het Duurzaam Bouwloket kun je terecht voor al je vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden.

Lees meer
Duurzaam Bouwloket

Duurzaamheidstips - Hoe ga je zelf aan de slag met verduurzamen

Duurzaamheid in nieuwbouwprojecten

In veel gevallen maakt het verduurzamen van je huis je woning meer waard. Maar welke verduurzamingen leveren jou nou het meeste redement op? En waarmee stijgt jouw huis het meest is waarde? Porterenee zocht het voor je uit. 

Lees meer
Lees meer

Woonblogs - Verduurzamen