Nissewaard in Top 50 meest aantrekkelijke gemeenten om te wonen

De gemeente Nissewaard staat in de top 50 van meest aantrekkelijke gemeenten in Nederland. De gemeente - met onder andere de kernen Spijkernisse, Zuidland, Hekelingen, Heenvliet en Geervliet - is terug te vinden op plek 34 in de ranglijst van onderzoeksbureau Atlas Research. Zij doen ieder jaar onderzoek naar de meest aantrekkelijke gemeenten in ons land.

In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op meer dan 50 indicatoren vergeleken. Daarbij wordt gekeken naar werkgelegenheid, maar ook naar universiteiten, woningprijzen en culturele voorzieningen.

Accent op groen en blauw

Het accent van het onderzoek lag ook extra op de aanwezigheid van kwalitatief hoogwaardig 'groen en blauw'. Dit houdt in dat er onder andere werd gekeken naar hoeveel bomen, grachten, plassen en parken een gemeente heeft en wat de kwaliteit hiervan is. "Wat mensen vooral waarderen, is het hebben van een prettig uitzicht; ze willen op korte afstand van hun huis kunnen wandelen in een park, en een picknick kunnen houden met de kinderen.", vertelt onderzoeker Marten Middeldorp aan NRC.

De gemeente Nissewaard heeft een reuzensprong gemaakt in de Top 50 mede door het Bernissegebied. Het gebied is ruim 300 hectare groot en wordt gevormd door diverse plassen waarin en waarop gevist, gesurft, gezwommen en gevaren kan worden.