Danique - Rockanje

| Martine Oudshoorn

Terug naar de kust
Dit betekent voor Danique, terug naar Rockanje, samen met haar man verhuisde zij in 2021 naar haar geboortedorp. Toen ze 20 jaar was vertrok ze voor haar studie naar Rotterdam, waar ze ook na haar studie haar draai vond. Ze ontmoette daar haar huidige man en samen kochten ze vervolgens in 2019 een eengezinswoning jaar in hartje Rotterdam. Nu ruim 2 jaar later wonen ze in hartje Rockanje.  

 

Hoe het zo kwam
Een groot besluit dat door allerlei omstandigheden, opeens heel vlot was genomen. ‘We hadden altijd wel het idee om ooit weer uit Rotterdam te vertrekken maar dat dat al in 2021 zou zijn, was niet gepland’. Mede door de komst van corona waren we ervan bewust geworden, hoe belangrijk familie is, vooral als het bruisende uitgaansleven komt stil te liggen’. ‘In dezelfde straat als mijn zus, kwam een huis te koop en alhoewel het nog niet op Funda stond, mochten we alvast een kijkje nemen. We waren opslag verliefd, een prachtig nieuwbouwhuis op een mooie locatie met mijn familie vlakbij. Natuurlijk hebben we het besluit ook zakelijk bekeken, ons huis in Rotterdam konden we met winst verkopen en in dat jaar gold voor starters nog dat zij geen overgangsbelasting hoefden te betalen. Starters t/m 35 jaar konden hier eenmalig gebruik van maken (in 2022 geldt die regeling nog voor de aankoop van een huis tot maximaal 4 ton)'.

Dorp
 
Zeker de eerste 6 maanden was het wel wennen, het rustige dorpsleven. ‘We misten de levendigheid van de stad, even een loopje naar een koffietentje en een boodschapje doen wanneer het jou uitkomt. Hier is er maar één supermarkt en die is bijvoorbeeld op zondag gesloten’. ‘Maar de natuur is altijd open en daar genieten we volop van, wandelen door de duinen of even naar het strand’ Dat ligt hier om de hoek. Hier kunnen kinderen nog rustig op straat spelen, dat speelt ook mee want begin volgend jaar verwachten wij ons eerste kindje. En zo ver is Rotterdam nu ook weer niet, in 30 minuten zijn we in de stad. Als we uitgaan dan gaan we nog graag die kant op, maar ik heb hier al wel een leuke sportschool gevonden, waar ik 3x per week te vinden ben’, vertelt Danique.

Duurzaamheid
Dat het huis aan de laatste duurzaamheid eisen voldoet, heeft zeker meegespeeld in de beslissing tot aankoop van deze woning. ‘De maandelijkse energiekosten waren een stuk lager als die in onze Rotterdamse woning en zodoende konden we de hogere hypotheekkosten opvangen en het zorgt natuurlijk voor meer wooncomfort. Het huis is voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Echter deze warmtepomp wordt weer aangestuurd door stroom en zoals iedereen ervaart, zijn deze kosten behoorlijk verhoogd’