John en Claudia - Brielle

| Martine Oudshoorn

Centraal én rustig gelegen
Zo vertellen John en Claudia uit Brielle, als we praten over hoe het is om in Brielle te wonen. Centraal gelegen omdat je binnen 30 minuten in Rotterdam bent of vliegveld Rotterdam The Haque Airport. ‘En hoewel we dicht bij de industrie wonen, hebben we daar in Brielle weinig last van. Rustig is het vooral in de wijk maar natuurlijk ook in deze groene omgeving van Voorne-Putten waar we graag wandelen en fietsen. Een goede reden om in Brielle te blijven toen wij op zoek gingen naar een wat groter, moderner huis’  

 

 

Nieuwland-Oost Brielle 
John en Claudia zijn midden in de coronaperiode binnen Brielle verhuisd naar deze mooie grote woning in de wijk Nieuwland-Oost. Een moderne woning met genoeg ruimte voor hun twee tieners die op dat moment meeverhuisden. De woning heeft vier grote slaapkamers en ook nog een ruime zolder en tuin en is alleen via de garage aan één kant geschakeld met de buren. ‘De oudste zoon is inmiddels dichterbij zijn werk gaan wonen in Rotterdam dus ruimte genoeg’. Deze woning is niet alleen qua inhoud groter maar heeft ook veel minder onderhoud nodig omdat deze wijk nog geen 15 jaar geleden is gebouwd. ‘Het bevalt ons zeer goed hier, de wijk is ruim opgezet en rustig want we wonen aan een doodlopende straat, hoewel het wat moeilijk integreren was in de corona-periode, voelen ze zich nu echt helemaal thuis. Er bleken verrassend veel oude bekenden in deze wijk te wonen, dus erg gezellig’. 

Duurzaamheid en vrije tijd 
‘Dat dit huis enorm goed geïsoleerd is en er de mogelijkheid bestond tot het plaatsen van genoeg zonnepanelen was een groot pluspunt bij de keuze tot aankoop van deze woning. Ondertussen liggen de zonnepanelen op het dak en hebben we een airco aangeschaft die zowel voor koelte en warmte zorgt. Wellicht is een warmtepomp in de toekomst, de volgende stap’. Helaas kampen beiden nog met de gevolgen van een coronabesmetting opgelopen aan het begin van de pandemie. ‘Om hiervan weer op krachten te komen, zijn we veel gaan wandelen’, vertelt Claudia. ’s Avonds wandelen we geregeld even naar de supermarkt voor een boodschapje of bij mooi weer wandelen we voor een bakje koffie of een kibbeling bij de visboer naar de binnenstad van Brielle’, dat is allemaal op loopafstand. ‘Maar een rondje op de fiets doen we ook graag, hiervandaan fiets je zo de polder in’. Alles met mate want ze zijn beiden nog niet hersteld maar optimistisch over de toekomst. 

Genieten 
‘En zo genieten we van de kleine dingen. Van de rust bijvoorbeeld als we ’s avonds gezellig met een drankje onder de veranda zitten in onze tuin, dan horen we soms alleen de vogeltjes fluiten en wat geroezemoes van andere buren’.