Emmely en Tom - Hellevoetsluis

| Martine Oudshoorn

De ultieme droom: een tiny house in de natuur

Emmely en haar vriend Tom wonen nu nog samen met hond Nala en konijn Siep in een kleine huurflat vlak bij de Struytse Hoeck in Hellevoetsluis. Maar een tiny house ergens in de natuur waar ze helemaal zelfvoorzienend kunnen leven dat zouden ze het allerliefst willen. ‘We wonen hier met plezier hoor want alles is vlakbij, zoals onze moestuin waar we veel te vinden zijn. De winkels zijn dichtbij en het contact met onze buurtbewoners is goed’, vertelt Emmely.

 

Hellevoetsluis

Emmely heeft haar hele leven in Hellevoetsluis gewoond en haar ouders komen hier vandaan, in haar studententijd schreef ze zich in voor een huurflat en zodoende kwam ze hier terecht. ‘Het was niet echt een bewuste keuze voor Hellevoetsluis, het is gewoon zo gegroeid. Tijdens mijn studie en voor mijn werk kwam ik veel in Rotterdam en soms missen we wel de reuring van de stad dus we komen er graag voor een borrel of bioscoop bezoekje. We willen in de toekomst graag een huis kopen maar voordat we deze grote stap zetten, willen we eerst een jaar in een heel andere omgeving wonen, zoals de stad of juist midden in de natuur. Zo kunnen we onderzoeken waar we nu echt een eigen huis willen kopen’.  Met als ultieme droom dus een tiny house in de natuur. Om alvast te ervaren hoe het is om zo klein te leven, gaan ze binnenkort op reis door Europa met de hond in een camper.

Natuur

‘Maar we houden ook juist weer van de rust en de natuur en dat is hier volop op Voorne-Putten. Onze hond Nala is nog jong en heeft nog veel beweging nodig. Naast het werken in onze moestuin, wandelen we vaak. We komen veel in Ravense Hout of het Annabos waar de hond lekker los mag lopen. Maar ook het Voornes Duin is heerlijk om te wandelen en het strand natuurlijk. Maar we komen ook graag bij de lokale winkels of bij de boer voor de streekproducten van Voorne-Putten’.

Verduurzamen

Want duurzaamheid of het verduurzamen van je leven, is iets waar Emmely zeer bevlogen over is en altijd mee bezig. ‘Niet alleen het plaatsen van zonnepanelen of het letten op je energieverbruik wat mensen nu veel doen om de kosten te besparen, maar het zijn ook vooral de spullen die je koopt of gebruikt die je leven verduurzamen. Zo ben ik helemaal gestopt met het kopen van fast fashion en koop alles in tweehandswinkels of via Vinted. Natuurlijk letten we ook op energieverbruik, licht uit als het niet nodig is, ´s-avonds gordijnen dicht en we scheiden al ons afval’. Maar ook vooral lokaal inkopen doen bij de boer of een streekwinkel hoort daarbij’.