Cora van Geest - Spijkenisse

| Martine Oudshoorn

Omringd door groen en water

Zo omschrijft Cora van Geest haar nieuwe woonomgeving in de nieuwbouwwijk De Haven in Spijkenisse. Samen met haar man woont zij sinds mei  ’21 in het nieuwe appartementencomplex De Fabriek aan de Veerkade met een prachtig uitzicht over de Oude Maas. Zodra je binnenkomt wordt je oog dan ook direct getrokken naar het ruime balkon waar we eerst even uitgebreid genieten van het uitzicht. 

 

Genieten 

Je ziet niet alleen de grote binnenvaartschepen voorbijkomen op de Oude Maas maar, doordat het appartement op een hoek gelegen is, kijk je ook op de haven met de leuke kadewoningen aan de overkant. En helemaal rechts zien we de molen van Spijkenisse, theater De Stoep en zelfs de piramide van bibliotheek De Boekenberg. Cora vertelt dan ook enthousiast dat ze hier graag wonen. 

Spijkenisse 

Beiden komen ze uit Rotterdam maar ze zijn direct na hun huwelijk in 1980 in Spijkenisse gaan wonen en nooit meer weggegaan. De kinderen zijn alweer een jaar of tien het huis uit en na een informatieavond over deze nieuwe wijk in 2019 besloten ze hun grote eengezinswoning te verlaten voor een mooi nieuw appartement. ‘Direct al vanaf de tekening waren we enthousiast over dit appartementencomplex en hebben we bewust voor de 5e verdieping gekozen’. Uiteindelijk is het via loting ook gelukt.  

Duurzaamheid 

‘Dat het appartement zeer duurzaam is gebouwd was zeker belangrijk bij de keuze voor dit appartement’, vertelt Cora. De ramen zijn allemaal van driedubbelglas en de vloeren zorgen in de zomer voor verkoeling en in de winter voor verwarming. Ze verbruiken geen gas meer en stroom krijgen ze via zes zonnepanelen. Dit alles zorgt voor een duizelingwekkend laag maandverbruik waar menig huishouden jaloers op is.  

De omgeving 

‘We wandelen graag langs de Oude Maas en als je onder de Spijkenissebrug wandelt kom je in een hele mooie groene omgeving’, aldus Cora. ‘Maar we pakken ook graag de fiets want winkels, horeca en zelfs een theater zijn hier dichtbij. Voor een bezoekje aan Rotterdam pakken we de metro waar we bijvoorbeeld graag naar LantarenVenster gaan. Op Voorne-Putten houden we naast wandelen en fietsen ook van het strand in Rockanje en doen graag rondje Hellevoetsluis waar we dan ook graag een hapje eten. We hebben het hier prima naar ons zin en gaan niet meer weg’.  

De Haven Spijkenisse 

Als we aan komen rijden, zien we goed dat deze wijk nog volop in aanbouw is alhoewel je daar het appartementencomplex weinig van merkt. Door de diverse bouwstijlen is de Haven Spijkenisse geschikt voor jong en oud. Je vind er jonge gezinnen met kinderen maar ook 50+ of 70+ plussers. Wil je meer weten kijk dan op www.dehavenspijkenisse.nl